Kik vagyunk?

Gábor Kum with his family

A PingvinBolt Kum Gábor családi vállalkozása. Ő egy Linux rendszergazda és szoftverfejlesztő, Linux felhasználó 1999 óta. Felesége Maria, kisfia Viktor és kislánya Anna is Linux felhasználók.

The first Linux

Az első Linux pólóinkat 17 éve, 2002-ben készítettük és részt vettünk különböző pólós projektekben a magyar Linux közösséggel és Linuxos portálokkal együttműködve. 2009-ben döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a PingvinBoltot, majd körülbelül egy évvel később a nemzetközi boltunkat, a HELLOTUX-ot.

embroidered Debian logos


Minden pólót egyesével hímzünk programozható hímzőgépünkön, odaadással és szeretettel. Amikor ezekre a hímzőgépekre mintát készít valaki, általában egy csomó kereskedelmi szoftverre van szüksége, melyek nagy része csak Microsoft Windows alatt fut. Mi megoldottuk ezt a problémát a Wine és egy kis cég által készített, gyártófüggetlen szoftver segítségével. Bár utóbbi nem szabad szoftver, de legalább Linux alatt használható, ami egy sokkal jobb érzés.

Embroidery designing under Linux

Mi nem egy újabb pólóbolt vagyunk pár Linux pólóval, hanem egy bolt kizárólag Linuxos és szabad szoftveres pólókkal. Ez valóban számít.

De ez nem minden. A szabad szoftvereket támogatjuk is, általában 3-5 dollárral minden eladott termék után. Nem minden fejlesztőcsapat fogadhat el pénzt, többnyire jogi okok miatt, nekik ajándék pólókat küldünk.

VISAMasterCardMaestroAmerican ExpressPayPal