Kik vagyunk?

Kum Gábor a családjával

A PingvinBolt Kum Gábor családi projektje. Ő egy Linux rendszergazda, Linux felhasználó 1999 óta. Felesége Maria és gyermekei is Linux felhasználók.

Az első Linuxom

Az első Linux pólóinkat 22 éve, 2002-ben készítettük és részt vettünk különböző pólós projektekben a magyar Linux közösséggel és Linuxos portálokkal együttműködve. 2009-ben döntöttünk úgy, hogy elindítjuk a PingvinBoltot, majd körülbelül egy évvel később a nemzetközi boltunkat.

Hímzett Debian logók


Minden pólót egyesével hímzünk programozható hímzőgépünkön, odaadással és szeretettel. Amikor ezekre a hímzőgépekre mintát készít valaki, általában egy csomó kereskedelmi szoftverre van szüksége, melyek nagy része csak Microsoft Windows alatt fut. Mi megoldottuk ezt a problémát a Wine és egy kis cég által készített, gyártófüggetlen szoftver segítségével. Bár utóbbi nem szabad szoftver, de legalább Linux alatt használható, ami egy sokkal jobb érzés.

Hímzésminta tervezés Linux alatt

Mi nem egy újabb pólóbolt vagyunk pár Linux pólóval, hanem egy bolt kizárólag Linuxos és szabad szoftveres pólókkal. Ez valóban számít.

Elementary GNOME KDE Kubuntu Linux Mint LXLE SUSE Peppermint Ubuntu Ubuntu Mate Xubuntu

De ez nem minden. A szabad szoftvereket támogatjuk is, általában 3-5 dollárral minden eladott termék után. Nem minden fejlesztőcsapat fogadhat el pénzt, többnyire jogi okok miatt, nekik ajándék pólókat küldünk.